Meğer telefonlar kılıfsız şarj edilmeliymiş! Telefoncular nedenini açıklıyor


Telefonunu sürekli şarjda bırakmak, uyumsuz şarj cihazları kullanmak veya aşırı ısınmaya neden olacak ortamlarda telefonu şarj etmek… Çoğu kullanıcı farkında olmadan bu alışkanlıklarla cihazına zarar veriyor. 

Telefonu kılıflı şarj etmek de farkında olmadan yapılan hataların başında geliyor. Özellikle kalın veya uyumsuz kılıflar, cihazın aşırı ısınmasına veya şarjın düzgün dolmamasına neden olabiliyor. 

Apple da kullanıcılarını bu konuda uyarıyor ve telefonun şarj sırasında kılıfsız kullanılmasını öneriyor. Akıllı telefonu kılıfla şarj etmek, pilin aşırı ısınmasına yol açıp, pilin zamanla hasar görmesine, şarj sürecinin yavaşlamasına, uzun vadede de pil ömrünün kısalmasına yol açar. 

Kılıf şarjın yuvasına tam oturmamasına da sebep olabiliyor. Telefonu şarja taktığınızı düşünürken, sabah boş bataryayla karşılaşmak çok mümkün. 

Sağlıklı bir şarj işlemi için telefoncular cihazın iyi havalandırıldığından emin olmayı öneriyor.

Telefonların kullanım ömrünü uzatmak için dikkat edilmesi gereken yöntemler 

Doğru şarj alışkanlıkları

Pil seviyesini %20-80 aralığında tutmaya çalışın. Tamamen bitmeden veya tamamen dolmadan şarj etmek pil ömrünü korur. Orijinal şarj cihazı kullanın ve cihazın aşırı ısınmasını önlemek için şarj sırasında kılıfı çıkarın.

Güncel yazılım

Telefonun işletim sistemini ve uygulamalarını düzenli olarak güncelleyin. Bu, güvenlik ve performans sorunlarını önler.

Ekran ayarları 

Ekran parlaklığını otomatik moda alın veya mümkün olduğunca düşük seviyede kullanın. Gereksiz animasyonları ve canlı duvar kağıtlarını kapatın.

Depolama alanını temizliği

Düzenli aralıklarla kullanılmayan uygulamaları silin ve gereksiz dosyaları temizleyin. Harici bir hafıza kartı veya bulut depolama kullanarak telefonun iç depolama yükünü azaltın.

Gereksiz özellikleri kapatmak

Kullanılmadığı zamanlarda Bluetooth, Wi-Fi, konum ve diğer arka plan hizmetlerini kapatın.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/wphaberbotu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464